Partners

Als lokaal energie collectief staan we midden in de lokale omgeving. En proberen we waar mogelijk links te leggen met andere organisaties en samenwerkingen op te starten. Zo werken we onder andere samen met de onderstaande zaken.

Ook benieuwd wat het Energie Collectief Waterweg voor jouw organisatie kan betekenen? Of zou je graag op het gebied van duurzaamheid willen samenwerken? Laat het ons weten op info@energiecollectiefwaterweg.nl.

Gemeente Maassluis

We werken nauw samen met de Gemeente Maassluis op velerlei gebieden. Zo zijn we betrokken bij de opzet van de Energiecoaches in Maassluis, zoeken we samen naar geschikte zonnedaken en zijn we een partner op het gebied van de ontwikkelingen van andere duurzame energieopwekprojecten. We hebben bijna wekelijks contact en proberen op deze manier de doelstelling te behalen om Maassluis in 2050 CO2-neutraal te maken.

Energiecoöperatie Regio Rijnmond

Wij zijn lid van Energiecoöperatie Regio Rijnmond. ECRR is een coöperatie van en voor energiecoöperaties uit de regio. Samen bundelen wij onze krachten en ontwikkelen we grote duurzame energieprojecten. Zo kunnen we in de toekomst zélf onze regio van groene energie voorzien. De ECRR is bij ons onder andere betrokken bij de ontwikkeling van de windturbine op de Landtong in Rozenburg en het zonne-energieproject rondom de Koningshoek.

Energie Samen Zuid-Holland

Wij zijn lid van Energie Samen Zuid-Holland, een netwerk van energiecoöperaties en bewonersinitatieven. Energie Samen is daarbij de landelijke koepel en belangenorganisatie van energiecoöperaties en andere collectieve energie-initiatieven.

Woonwijzerwinkel

Ben je op zoek naar meer informatie om jouw huis verder te verduurzamen? De Woonwijzerwinkel is het officiële energieloket van Maassluis. Zij kunnen je van de juiste informatie voorzien om jouw huis duurzamer te maken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.

De WoonWijzerWinkel in Rotterdam kan jouw onafhankelijk adviseren op het gebied van duurzaamheid. Ook bevat hun showroom van 2500 m2 de nodige duurzame oplossingen voor in huis. Een bezoek met een afspraak kan dus zeker geen kwaad.