Interesse om Energie Coach te worden? Gemeente zoekt vrijwillige energiecoaches

op 10 februari 2022

Gemiddelde leestijd: 1 minuut

De gemeente zoekt mensen die als ‘energiecoach’ bewoners van Maassluis willen helpen bij het besparen van energie. Deze energiecoaches krijgen een gratis driedaagse training.

In de training leren zij bijvoorbeeld hoe medebewoners advies te geven over het nemen van energiebesparende maatregelen. Ook kunnen de energiecoaches mensen informatie geven over het aardgasvrij maken van hun woning.

Trainingsdagen
De WoonWijzerWinkel, het onafhankelijk energieloket van de gemeente, verzorgt de training op dinsdag 22 februari, dinsdag 8 maart en dinsdag 22 maart. De opleiding is bij de WoonWijzerWinkel aan de Directiekade 2 in Rotterdam. De drie cursusdagen duren van 9.00 tot 17.00 uur. Het is voor de energiecoaches van belang alle drie de cursusdagen bij te wonen. Interesse? Meld je dan nu aan via www.woonwijzerwinkel.nl/events/trainingen-energiecoach-maassluis. Wees er snel bij want er is plaats voor maximaal 15 Maassluizers.

Advies over verduurzamen
In de opleiding tot energiecoach leer je hoe woningen verduurzaamd kunnen worden. Daarnaast leer je andere bewoners hierover te adviseren. Samen met de andere energiecoaches vorm je na de opleiding een groep die andere Maassluizers gaat adviseren en enthousiasmeren om aan de slag te gaan met grote en kleine energiebesparende maatregelen. Als energiecoach kun je deze kennis naar eigen inzicht inzetten. Ook is het mogelijk dat de gemeente je vraagt om advies uit te brengen aan zowel bewoners als bedrijven in Maassluis.

Wil je als energiecoach aan de slag? Meld je dan nu aan via www.woonwijzerwinkel.nl/events/trainingen-energiecoach-maassluis. Neem voor meer informatie contact op met de WoonWijzerWinkel: 010-747 0147.