Energiewandelingen in Maassluis groot succes

op 22 januari 2024

Gemiddelde leestijd: 1 minuut

Onlangs ging onze “eigen” Ronald van der Kraan de stad in om energiewandelingen te organiseren. Vanuit de Energiecoaches in Maassluis werden op verschillende dagen wandelingen georganiseerd. Daarbij zorgde de warmtecamera voor een nieuwe kijk op de huizen van de deelnemers..

De wandelingen zijn bedoeld om huiseigenaren of huurders bewust te maken van de isolatie van hun woning. En om te onderzoeken of er verbeteringen mogelijk zijn.

Ronald is energiecoach en weet dus waar hij over praat. Hoe roder het oppervlak van de woning, hoe meer warmte naar buiten “lekt”. Die plekken zijn dus interessant om aan te pakken en de isolatie te verbeteren.

Ook voor woningen die al geïsoleerd zijn, kan een controle met de warmtecamera nuttig zijn. Zo kan bekeken worden of de isolatie het gewenste effect heeft, of dat er wellicht nog aandachtspunten zijn. Zo bleek bij meerdere woningen dat de isolatie van de spouwmuur was geslaagd, maar dat de isolatie soms ook is weggezakt. Hierdoor is niet de hele muur optimaal geïsoleerd.

Komende tijd is het te warm om nuttige beelden te schieten met de warmte-camera. Meest ideaal is dat de buitentemperatuur rond het vriespunt daalt. Zodra de energiecoaches weer nieuwe wandelingen organiseren, laten we het jullie tijdig weten.

Meer lezen over de energiewandelingen? Check het bericht op de WOS:

https://wos.nl/nieuws/artikel/energiewandeling-voor-betere-isolatie