Alles over onze initiatieven op de ALV van 8 juni

op 13 juni 2023

Gemiddelde leestijd: 1 minuut

Was je erbij? Dan heb je niets gemist! Wat hebben we toch weer een prachtig jaar achter de rug als Energie Collectief Waterweg, waarin we niet alleen een aantal nieuwe leden hebben mogen ontvangen, maar ook weer een paar mooie stappen op onze projecten hebben kunnen zetten.

Afgelopen donderdag 8 juni om 19:30 ’s avonds hielden we onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Leden én belangstellenden lieten zich daarbij informeren over verschillende duurzame energieprojecten die door ons in de stijgers gezet zijn.

Zo startte de avond met een presentatie van Pondera over de ontwikkeling van de windturbine op de Landtong van Rozenburg. Ook vertelde voorzitter Huib Blokland dat er schot zit in de ontwikkeling van een zonnepark in de Oranje Buitenpolder. En dat we samen met de Gemeente Maassluis voorzichtige stappen hebben gezet op verschillende zon op daken projecten. Als laatste concrete project zijn we ook in de eerste fase betrokken bij de ontwikkeling van twee nieuwe windturbines bij de Hoekse Baan.

Onze voorzitter Huib moest tegelijk concluderen dat alle huidige lopende trajecten, hoewel veelbelovend, toch een lange doorlooptijd hebben. Bij de oprichting van het collectief werd ons al gewaarschuwd dat duurzame energie projecten een lange adem vergen. Maar nu een paar jaar verder begint dit steeds beter tot ons door te dringen.

Toch mogen we als collectief niet klagen. Want met 65+ actieve leden kunnen we terugkijken op een jaar waarin weer een aantal belangrijke stappen gezet is. Zo is een aantal van de duurzame energie projecten in de pijplijn daadwerkelijk een stap dichter bij realisatie gebracht.

Wel belangstellende, maar nog geen lid? Check dan onze /lid-worden pagina, waarbij je voor 5 euro al levenslang lid bent van ons collectief.